september 1

Sneller het juiste bestand vinden binnen OneDrive

Het snel kunnen terugvinden van een specifiek bestand levert je veel tijdswinst en minder frustratie. Iedereen is wel eens op zoek naar en bestand waarvan hij of zij niet meer precies weet waar het is opgeslagen. 

Momenteel als je gaat zoeken naar een bestand binnen OneDrive en je gebruikt de zoekbalk, wordt er alleen binnen je eigen OneDrive gezocht. Daarnaast worden bestanden die in je prullenbak zijn belandt niet getoond in de zoekresultaten. 

Vanaf midden september maakt Microsoft het zoeken van bestanden binnen OneDrive eenvoudiger. Je kan binnen de zoekbalk straks aangeven of je binnen een huidige folder, je eigen bestanden, alle bestanden of binnen de gehele  organisatie zoekt. Tevens worden worden je gedeelde bibliotheken binnen SharePoint meegenomen in de zoekresultaten. 

Let wel, je bestanden binnen je prullenbak worden nog steeds niet getoond, indien je alsnog je bestand niet kan vinden neem eens een kijkje in je prullenbak of dit daar niet perongeluk in is beland. Binnen OneDrive wordt er gebruik gemaakt van het zogenoemde "recycle bin proces". Dit proces zorgt ervoor dat je verwijderde bestanden nog voor 93 dagen worden bewaard alvorens de bestanden permanent worden verwijdert. 

Je kan de verwijderde bestanden zoeken door aan de linkerkant de "Recycle bin" te selecteren. Staat je bestand hier niet bij kijk dan ook in de Second-stage recycle bin. Wanneer je een bestand terug wil plaatsen selecteer je het bestand en druk je op "Restore". Het bestand wordt teruggezet naar de "Original location" die je in de laatste kolom acheter het bestand ziet staan. Na terugplaatsen zal het bestand tevens weer getoond worden op het moment dat je zoekt in de zoekbalk. 


Tags

Onedrive


Gerelateerde nieuwsberichten

Microsoft Teams templates beschikbaar!

Schrijf je in en ontvang alle nieuwe nieuws items!

>