mei 22

SharePoint Spaces nieuwe werkplek?

Deze week is een groot event SharePoint event en hierin maakte ze de roadmap voor Sharepoint kenbaar. Op twitter werd al veel gespeculeerd over welke updates er zouden komen. In deze blog kom ik terug op een paar highlights. Verklap alvast de highlight van de updates, ‘SharePointSpace’! Laten we voor nu even beginnen met de wat kleinere updates. Klein, maar wel veel gevraagde updates. Updates waar veel gebruikers ook naar op zoek waren, laten we maar snel beginnen.

Verbeteringen Office:

Het wordt mogelijk om je bestand direct met iemand te bewerken door iemand toe te voegen aan een comment in het document. De persoon ontvangt dan direct een link naar het bestand en de rechten worden voor de specifieke persoon toegevoegd. Aanpassingen in de comments worden ook direct zichtbaar gemaakt aan de partijen die samen werken in het document.

Verbeteringen OneDrive voor Bedrijven:

 1. Afbeeldingen van je telefoon automatisch laten synchroniseren met je OneDrive bedrijven
 2. Afbeeldingen worden automatisch voorzien van metadata
 3. Vereenvoudiging van delen van documenten met externe personen

Verbeteringen SharePoint:

 1. Metadata op pages
 2. Aanmaken van een lijst wordt vereenvoudigd
 3. Templates toevoegen aan een nieuwe site wordt eenvoudiger en verrijkt
 4. Header en footer van de omgeving is aan te passen
 5. SharePoint Spaces
 6. Search verbeteringen
 7. App zal vereenvoudigt worden
 8. Organisatienieuws prominent aanwezig
 9. Update van documenten zonder je scherm te verversen

SharePoint Spaces

De hololens is al enige tijd op de markt en hoewel er al klanten zijn die hier toepassingen op hebben gemaakt zijn er ook een aantal die nog niet weten waarvoor ze de hololens zouden willen gebruiken. Microsoft heeft een duidelijk pad uitgezet en dat richt zich met name op AI en big data. Die onderdelen worden belangrijker, maar waar past de SharePoint Spaces dan bij? Laten we SharePoint spaces nader toelichten.

Sharepoint spaces tent

SharePoint Spaces is een werkplek die in mixed reality beschikbaar wordt gemaakt. Je kan bijvoorbeeld je producten in 3d bekijken, zodat je als medewerker gevoel kan krijgen van de producten die je als organisatie verkoopt.

Voor ons als organisatie wat lastig, want wij verkopen enkel diensten. Wat zou SharePoint Spaces dan wel voor ons kunnen betekenen? Voor mij geeft SharePoint Spaces hetzelfde gevoel als het uitbrengen van de hololens. Er is iets beschikbaar gekomen. Het ziet er goed uit. We weten wel wat we er ongeveer mee zouden willen, maar we moeten op zoek gaan naar waar de spaces toegevoegde waarde gaan leveren.

Wil je de video terugkijken om alle updates te zien?

Stream SharePoint Conference 2018

Of artikel van ZDnet

https://www.zdnet.com/article/microsoft-to-add-mixed-reality-support-to-sharepoint-with-sharepoint-spaces/


Tags

#microsoft, #SharePoint, #SharePointSpaces, #SPCONF2018, #VirtualReality, Office365


Gerelateerde nieuwsberichten

Microsoft Teams templates beschikbaar!

Schrijf je in en ontvang alle nieuwe nieuws items!

>