mei 9

Roadmap Office365 Samenwerken

Microsoft heeft een veelbelovende missie voor het samenwerken neergezet. We vertellen je graag wat de Roadmap van SharePoint in Office365 jou gaat brengen.

Empowering people to achieve more.

Bron: Satya Nadella van Future of sharepoint

Een missie die past bij vele organisaties, want laten we eerlijk zijn we moeten steeds meer bereiken in minder tijd.
Daarnaast willen we dat graag ook wel zelf kunnen bereiken, want ideeën voor jouw organisatie moet je ook snel tot leven kunnen brengen.

Om dit te kunnen realiseren hebben we vaak wel een flexibele IT organisatie nodig, want het idee dat je hebt komt vaak pas tot leven als je gebruik kan maken van IT oplossingen. Denk aan het ontwikkelen van een nieuw product. Om het vorm te kunnen geven heb je toch een aantal IT zaken nodig:

1. Platform om mensen bij elkaar te brengen (intern, maar wellicht ook extern)
2. Tools om de brainstorm vast te leggen
3. Documenten opslaan
4. Communicatie mogelijkheden

Het is maar een kleine greep, maar geeft wel een beeld van wat we nodig hebben. Als we kijken naar de doorsnee IT organisatie dan zien we dat deze doorgaans nog op de ‘verouderde wijze’ werken. Je dient een aanvraag in te dienen om toegang te krijgen tot een fileshare waar je je documenten wilt opslaan. Externe toegang? Waarom wil je dat? Kan dat niet anders? Indien je aanvraag dan compleet is ben je vaak al weer een week of twee verder.
Dat behoort niet tot de strategie van Microsoft en past ook niet meer bij de huidig tijd.

Een idee voor een nieuw product moet direct vorm krijgen. Een medewerker moet dit zelf kunnen initiëren en hier richting aan kunnen geven. Office365 geeft je de mogelijkheid om dit als medewerker ook te kunnen doen.

1. Maak een samenwerkomgeving ‘SharePoint site’ in combinatie met Yammer.
2. OneNote zorgt voor al je notities tijdens het brainstormen.
3. Sharepoint site maakt het mogelijk je documenten op te slaan en wijzigingen bij te houden
4. Skype voor bedrijven om onafhankelijk van locatie met elkaar te kunnen vergaderen/Chatten

Dit zijn tools die al beschikbaar zijn Office365 en er wordt maandelijks uitgebreid met nieuwe functionaliteiten. Vele niet zichtbaar, maar andere weer wel. Zo komen er grote veranderingen aan voor ‘Sites’. De veranderingen die allemaal te lezen zijn in de Roadmap Office 365. Future of SharePoint

Daar waar voorheen SharePoint (wat overigens nu nog ‘Sites’ heet) een hele andere uitstraling, functionaliteiten, toegankelijkheid had dan OneDrive voor Bedrijven. Gaat SharePoint site binnenkort een metamorfose krijgen. Het gaat vergelijkbaar werken aan OneDrive voor bedrijven. Het gaat nog meer integratie bieden met de alom bekende Office applicaties. Het gaat betere toegankelijkheid bieden om de verschillende apparaten bij je documenten te komen die op SharePoint Sites staan, maar bovenal gaat de snelheid met grote sprongen omhoog. Een Roadmap waar ik niet op kan wachten, want hoe eenvoudiger de SharePoint Sites werken des te productiever we met zijn allen gaan worden en daar draait het toch allemaal om.

Er komen nieuwe IT beheer faciliteiten om te zien wat er met de gedeelde documenten gebeurt, want IT heeft daar natuurlijk wel een punt. Het gaat wel om bedrijfsinformatie die je vaak naar buiten beschikbaar stelt, dus hier wil je als organisatie wel controle op houden.
Door de nieuwe Roadmap van Office365 SharePoint krijgen medewerkers de mogelijkheden om organisaties en zichzelf te laten groeien.

https://www.youtube.com/watch?v=bvEPmIwWknY&feature=youtu.be


Tags

Future, Office365, Sharepoint Online


Gerelateerde nieuwsberichten

Microsoft Teams templates beschikbaar!

Schrijf je in en ontvang alle nieuwe nieuws items!

>