april 7

Outlook online de nieuwe standaard?

Op een heerlijke zondagmiddag open ik mijn outlook app op mijn telefoon om de allerlaatste mails nog even door te lezen. Als consultant op het Office 365 platform zijn we dagelijks bezig om de laatste updates die beschikbaar komen tot ons te nemen. Tijdens het lezen van mijn eerste mail vind ik updates betreffende Outlook online. Updates waar ik direct van begin te twijfelen of ik de verandering naar Outlook online nu echt ga maken.

 

Artificial Intelligence bij het inplannen van je afspraak

In mijn mail zitten vaak vragen om even bij elkaar te komen. Dat kan virtueel zijn of echt fysiek op een locatie, maar het afstemmen van die vergadering is nog niet altijd zo eenvoudig. Tegenwoordig gebruik ik bijna altijd ‘Findtime’ (kan je vinden in de outlook store) en daar geef ik verschillende opties aan en die voeg ik in mijn mail. Deze methode werkt met externe personen heel goed. Intern kan je elkaars agenda bekijken, maar daarvoor heb ik vaak niet alle juiste personen toegevoegd aan mijn agenda. Het gebeurd dan ook best vaak dat we even bellen, maar binnenkort zal Outlook online die actie voor je overnemen!

Outlook online zal aan de hand van je mail herkennen dat er een afspraak ingepland moet worden. Zal dan ook zien welke tijd het beste zal schikken voor alle leden die deelnemen aan de vergadering! Wauw, ze gaan artificial intelligence toevoegen! Welkom schedule assistant!

De eerst volgende actie is het inplannen van een vergaderruimte, maar Office 365 kan toch ook wel zien welke ruimte er beschikbaar is. Ja, natuurlijk! Deze neemt Microsoft ook mee in de nieuwe updates rondom vergaderingen inplannen. Ok, dus mijn meetings zijn online sneller in te plannen en dat zonder allerlei schermen te moeten openen? Ja!!

Outlook online
Outlook online meeting insights

Het toevoegen van bijlage in mijn mail of toevoegen in SharePoint vanuit mijn mail werkt in Outlook online ook echt iets sneller en overzichtelijker. Wanneer zal ik de verandering maken om voortaan alleen mijn Outlook online te gaan gebruiken? Of zal Microsoft op korte termijn dit ook beschikbaar maken in Outlook desktop. Ik denk het wel, maar om tijd te besparen zal ik zeker bij het plannen van een vergadering mijn outlook online app gebruiken.

Lees hier de blog van Microsoft.


Tags

Outlook


Gerelateerde nieuwsberichten

Microsoft Teams templates beschikbaar!

Schrijf je in en ontvang alle nieuwe nieuws items!

>