mei 22

Microsoft Teams – Updates

Update Mei, Microsoft Teams

Microsoft ontwikkelt maandelijks nieuwe functionaliteiten. Welke nieuwe functies komen eraan in Microsoft Teams en wat kan ik er als medewerker mee? In deze blog neem ik jullie mee in de updates die deze week zijn uitgebracht rondom Microsoft Teams.

De meest gebruikte functionaliteit van Microsoft Teams is vergaderen. Laatst deelde ik al belangrijke regels rondom digitaal vergaderen, maar hier nogmaals een link naar de top 10 geboden rondom digitaal vergaderen.

Welke updates zijn er rondom digitaal vergaderen?

Vergaderopties, zo stel je deze in!

Heb jij ook vergaderingen met meerdere personen tegelijk gehad in Microsoft Teams? Geen regels rondom vergaderingen gemaakt? Hoe verliep deze vergadering? Onze ervaring is dat het belangrijk is om de spelregels voor de vergadering even scherp te stellen. Begin de vergadering met een presentator en stel deze opties dan ook in via de vergaderopties, want anders is iedereen presentator en hebben alle deelnemers dezelfde rol.

Belangrijk! Maak eerst je vergadering aan en sla de vergadering op. Pas daarna kan je de vergaderopties aanpassen.

Vergaderopties

Hier zie je de mogelijkheid om de vergaderopties in te stellen direct na het aanmaken van de vergadering in Microsoft Teams. Het is ook mogelijk om na deelname aan de vergadering alsnog de vergaderopties aan te passen. Je klikt dan op ‘personen’ icoon en dan rechts bovenin op het vinkje.

Presentator opties

Na het klikken op het icoon wordt je doorgestuurd naar een webpagina waarin je de vergaderopties kan aanpassen.

Vergadering

Je kan per vergadering aangeven wie er in de lobby moet wachten. De lobby is net als bij de huisarts de wachtruimte. Je kan niet direct doorlopen naar de afspraak, maar je moet wachten totdat de dokter klaar is om je te ontvangen. Dat kan mij een vergadering ook. Heb je een afspraak met een externe en wil je niet dat deze als eerste de vergadering in gaat, pas deze optie aan.

Wil je weten wanneer een deelnemer aan de vergadering wordt toegevoegd of wanneer er iemand vertrekt? Zet de meldingen aan!

Als laatste onderdeel kan je kiezen wie de presentator is, diegene kan dus het scherm delen, deelnemers verwijderen of toevoegen en geluid dempen. Ook tijdens de presentatie kan je deze rol aanpassen. Net als eerder genoemd kan je dat doen via personen icoon en dan per persoon kan je de rol aanpassen. Onze tip! Bereid je goed voor op de vergaderingen en zorg dat deze instellingen vooraf goed staan.

Steek je hand op!

Als je de vergadering bent begonnen en je zit met meerdere personen in een vergadering dan heb je nu de mogelijkheid om je hand op te steken. Heb je een vraag als deelnemer, steek je hand op in plaats van je microfoon aanzetten en dan direct beginnen met praten. De presentator kan zijn of haar verhaal doen en als er een moment is dat het schikt kan de presentator aangeven dat diegene kan spreken. Presentator kan daarna ook de hand weer omlaag doen als de vraag beantwoord is.

Steek hand op

 

Video 3×3

Vorige maand kon je tijdens het digitaal vergaderen met Microsoft Teams tot vier personen met video direct in beeld zien. Vanaf vandaag kan dat tot negen personen. Heb je de video niet aanstaan, dan kom je automatisch onderaan het scherm te staan. Heb je er meer dan negen? Geen probleem, Microsoft Teams herkent diegene die aan het praten is en zal van zelf diegene die aan het woord is zichtbaar maken in het scherm. Soms duurt het even een paar seconde. Gewoon rustig door praten, je komt van zelf in beeld. Ga vooral niet vragen aan iedereen of je al in beeld bent.

Wist je dat je ook de vergadering kunt opnemen? Deze wordt automatisch in Microsoft Stream opgeslagen. Stream heeft nog meer aangename functionaliteiten, maar daar zullen we in deze blog verder niet op in gaan. Tip! Je kan met Microsoft Stream ook schermopname maken, klik hier voor meer informatie.

 

Ben je opzoek naar een training voor medewerkers ? Klik hier


Tags

Microsoft 365, Microsoft Teams, MS365, Office 365, Productiviteit, Slimmer werken;Office 365


Gerelateerde nieuwsberichten

Microsoft Teams templates beschikbaar!

Schrijf je in en ontvang alle nieuwe nieuws items!

>