september 15

Meldingen binnen Microsoft Teams beheren

Wanneer je binnen Microsoft Teams werkt, krijg je regelmatig meldingen van nieuwe ontwikkelingen binnen bijvoorbeeld een team, kanaal of chat. Het kan zijn dat je heel veel meldingen krijgt waardoor dit eerder tot irritaties zorgt dan dat de meerwaarde ontstaan van het niet attent maken van nieuwe ontwikkelingen. 

Standaard krijg je meldingen van chats en belangrijke gebeurtenissen in teams of kanalen (wanneer je wordt genoemd met een @mention, of wanneer er prioriteit aan een bericht is gegeven). Al deze meldingen worden in je activiteiten feed binnen Microsoft Teams getoond. Binnen de activiteiten feed kan je filteren op de meldingen zodat je een sneller overzicht kan creëren.

Naast de activiteiten feed staat ook standaard ingesteld dat je een banner rechts onder in beeld krijgt, bijvoorbeeld wanneer iemand een vergadering binnen is gegaan alvorens je er zelf al bent of bij het ontvangen van een chatbericht. Uiteraard kan dit zeer handig zijn, je mist immers niks op deze manier maar het kan je ook afleiden van je werkzaamheden. 

Het is mogelijk om je meldingen naar wens in te stellen. Dit kan je doen door op je profiel te klikken en vervolgens de klikken op instellingen. Hierin heb je het tabje "meldingen" waar je alle instellen naar wens kan aanpassen. Microsoft maakt het vanaf medio Oktober mogelijk om de meldingen overzichtelijker in te kunnen stellen per door het lanceren van een nieuwe interface. Hieronder staat de oude en nieuwe interface weergegeven. 


Tags


Gerelateerde nieuwsberichten

Microsoft Teams templates beschikbaar!

Schrijf je in en ontvang alle nieuwe nieuws items!

>