maart 19

Teams van Office365

Wat betekent die nieuwe tegel Teams?

Vorige week is er een nieuwe tegel ‘Teams’ binnen Office365 (zakelijk) bij gekomen. De naam doet al verraden wat het betekent, maar hoe het nu daadwerkelijk werkt en wat het mij als organisatie of persoon kan brengen is nog lang niet voor iedereen helder.

Laten we beginnen met het pad dat Office365 tot nu toe heeft gelopen. Microsoft is begonnen met het verspreiden van Office applicaties vanuit een clouddienst genaamd ‘Office365’. Je krijgt Office versies vanuit de clouddienst van Microsoft, maar je krijgt eigenlijk nog zoveel meer. Naast de Office versies krijg je als organisatie ook een onderdeel tot je beschikking om je informatie in de cloud op te slaan.
Opslag die alleen voor jou beschikbaar is, zodat jij kan bepalen wat je met de informatie zou willen doen (OneDrive voor Bedrijven) en anderzijds een gedeelte om bedrijfsinformatie op te slaan. (SharePoint)

Beide zijn enkel locaties om je informatie op te slaan, maar gaande weg zijn er ook nog applicaties zoals Planner, Sway, Delve, Bookings, Stream, Flow, PowerApps en nog veel meer Apps binnen Office365 bijgekomen.

Hieronder kan je zien hoeveel het er eigenlijk zijn…

Alle Apps

Teams = Groups + chat

Teams zie je als applicatie in de bovenstaande afbeelding, maar groups niet. Om uit te leggen wat teams doet is het handig om eerst wat uitleg te geven over groups.

Groups om samenwerken te optimaliseren

Groups is niet een los staande applicatie, maar het is iets wat door heel Office365 heen leeft. Microsoft wil het samenwerken in projecten vereenvoudigen. Microsoft zag dat medewerkers die een project gaan starten doorgaans de IT afdeling nodig heeft om een gedeelde mailbox en een gedeelde folder aan te maken. Microsoft heeft om die reden Groups bedacht. Groups bundelt meerdere applicaties met samenwerk functionaliteiten. Groups is beschikbaar gemaakt voor medewerkers om die aan te maken vanuit Outlook, er de meeste projectcommunicatie ontstaat,

Groups

Bij het aanmaken van een group wordt er voor die group (groep) in de bovenstaande applicaties een onderdeel beschikbaar gemaakt voor het project/Group. Je krijgt bijvoorbeeld een emailadres (naam van de groep @bp2d.n) voor die group, die zowel intern als extern te gebruiken is. Een OneDrive – group om je documenten op te slaan. OneNote – group om je notities te delen met je projectgroep en ga zo maar verder.

Teams

Teams is gebasseerd op Groups, maar komt met zijn eigen applicatie die je op je laptop kan installeren. Deze is zelfs al beschikbaar op je smartphone. Met deze applicatie kan je het werken in een team meer dimensie geven. Chat , meetings organiseren, documenten delen, notitieblokken, meerdere planningsborden maakt teams tot de applicatie waar je alles in 1 omgeving kan doen. Het is niet meer nodig om allerlei verschillende applicaties te openen. Bijna alles zit in deze ene applicatie.

Veel mensen werken tegenwoordig met chat applicaties om sneller en efficient met elkaar samen te werken. Teams is de nieuwe groups en is vanaf vandaag beschikbaar. Maak je nog geen gebruik van Groups of sla jij je documenten nog altijd op een fileserver op, begin dan vandaag met het gebruik van Teams en zie wat het project kan opleveren.

Wij maken al gebruik van Groups, maar deze groups hebben wij omgezet naar teams, maar hier zitten nog wel wat haken en ogen aan. Zie hieronder de 4 afwegingen die je helder moet hebben voordat je groups omzet naar een team.

teams versus groups

bron: Avepoint.

Wil je zien hoe teams echt werkt? Meldt je dan aan via events@bp2d.nl en we zullen je snel uitnodigen voor een sessie over samenwerken in projecten!

 


Tags

Groups, Office365, samenwerken, Teams


Gerelateerde nieuwsberichten

Microsoft Teams templates beschikbaar!

Schrijf je in en ontvang alle nieuwe nieuws items!

>