Structuur bouwen
Training

Wijzigingen monitoren

Training 3 Hoofdstuk 1 Training 1


Het document is gedeeld met je collega of een extern persoon. Diegene heeft nu de mogelijkheid om aanpassingen te maken of alleen lezen, maar hoe zorg je dat je controle houdt over de wijzigingen in het document? In elk office document dat opgeslagen is in je OneDrive worden de wijzigingen in bijgehouden. Dit noemen we versiebeheer.


Versiebeheer


Deed jij voorheen het document versturen met de mail als bijlage en daarna de verschillen vergelijken in het document? Vaak krijg je een andere versie terug en is het vrij lastig om de verschillen te vinden. Door het werken met OneDrive kan dat anders en veel eenvoudiger. Je geeft een persoon toegang tot je document. Diegene kan wijzigingen maken, maar de wijzigingen worden altijd als een aparte versie van het document opgeslagen. Je kan dus altijd zien wie, wanneer en wat diegene aangepast heeft. Ben je het er niet mee eens? Zet jouw versie van het document weer terug in de staat waarin jij hem hebt gemaakt.

OneDrive kent geen limitaties in het aantal versies dat je kan opslaan. Het vergt ook niet veel opslagruimte, dus maak je daar vooral niet druk om! Geniet van deze mooie functionaliteit die het systeem je biedt.

Hoe zet je de oudere versie van een bestand terug:
1. open je OneDrive
2. klik rechtermuisknop op een bestand
3. klik op "Restore previous versions"
4. open de versie die je wilt of klik op restore om de oude versie terug te plaatsen. 

Pen
>