Structuur bouwen
Training

Vergaderen met je team

Training 12 Hoofdstuk 3 Training 1

Microsoft teams is het platform om online te kunnen vergaderen met je team binnen een afdeling of een project. 

Vergadering plannen
Je kan op verschillende manieren een vergadering plannen. Gebruik je de agenda binnen Microsoft teams dan wordt de vergadering automatisch omgezet in een online vergadering. De agenda in Teams is verbonden met de Exchange-agenda. Met andere woorden, wanneer je een vergadering plant in Outlook, wordt deze weergegeven in Teams, en omgekeerd. Als je een vergadering binnen de Outlook agenda plant en dit dient een online vergadering te zijn dien je op onderstaande knop te klikken zodat het een teams vergadering wordt, als je dit niet doet blijft het een algemene agenda item. 

Opties binnen een vergadering
Tijdens de online vergadering zijn er verschillende functies mogelijk. Hieronder beschrijven we de belangrijkste, Microsoft in continue in ontwikkeling om de gebruikerservaring nog beter te maken. 

Binnen een vergadering heb je de mogelijkheid om alle deelnemers in beeld te zien tot 49 schermen, daarnaast is het mogelijk om tijdens de vergadering te chatten en tevens je scherm te delen zodat iedereen mee kan kijken naar de presentatie of iets anders wat je wilt delen. Daarnaast kan je bestanden met elkaar live delen of zelfs een live poll plaatsen. 

Tijdens een vergadering is het belangrijk om op een gestructureerde manier de vergadering te laten verlopen. Stel bijvoorbeeld de vergadering en notulen op binnen OneNote zodat deze gedeeld kan worden, maak taken aan die voortvloeien vanuit de vergadering middels Planner en gebruik de "hand op steken" functie om niet door elkaar heen te praten. 

Pen
>