Structuur bouwen
Training

Creëer bestanden en folders in OneDrive

Training 1 Hoofdstuk 1 Training 1


Werken met Office applicaties zal niet veranderen als je gaat werken met Microsoft 365, behalve dat je nu veel sneller de nieuwe updates beschikbaar krijgt. Wat wel veranderd is de wijze waarop je de documenten opslaat in Microsoft 365.

Werk je nu met de fileserver? Op de fileserver heb je een deel voor je "eigen" opslag. (ook wel homefolder genoemd). Daar kan niemand anders bij dan jij. De ene gebruikt deze folder nooit, maar dat geldt niet voor iedereen. Sommige medewerkers vinden het fijn om eerst hun bestanden in een eigen folder neer te zetten voordat ze deze delen met hun collega's. In Microsoft 365 is dit ook mogelijk. Je persoonlijke stukje opslag in de cloud noemen we OneDrive. In je office applicaties heet hij Onedrive - [organisatienaam]

Voor de OneDrive geldt dat jij als eigenaar bepaald wie er toegang krijgt of van wie de toegang wordt ingetrokken. 

Heb je voor het werken met Microsoft 365 altijd een internetverbinding nodig? Voor je OneDrive niet, deze kan je lokaal beschikbaar maken zodat je ook zonder internet lekker verder kan werken. Kom je op een later moment weer op de WiFi dan zullen al je wijzigingen in de cloud gezet worden. Handig toch? Deze methode is mogelijk door het gebruik van de synchronisatie optie.

Pen
>