Structuur bouwen
Training

Aanmaken van Teams en kanalen

Training 14 Hoofdstuk 3 Training 1

Microsoft Teams maakt het mogelijk om samen te werken binnen afdelingen en projecten. Om online samen te werken kan je een team aanmaken waarin je de personen uitnodigd die binnen het team werkzaam zijn. Binnen dit team kan je chatten met je teamleden, bestanden met elkaar delen, samen werken in bestanden, notities delen met elkaar en taken aan elkaar toewijzen. Dit alles tezamen zorgt ervoor dat je ook een snelle manier met elkaar kan samenwerken en mooie resultaten kan behalen. 

Hoe maak ik een team aan?
Om een team aan te maken ga je binnen Microsoft Teams naar de teamsbutton links in het menu. In je teamsoverzicht krijg je alle teams en kanalen te zien waarvan je lid bent. Onderaan kan je klikken op "Lid worden van een team of een team maken" hierin krijg je de optie tot het maken van een nieuw team, lid worden van een team door gebruik te maken van de teamcode of lid te worden van opengestelde organisatieteams. Wij kiezen voor de mogelijkheid "Een team aanmaken". Als je een nieuw team maakt, kan je een geheel nieuw team maken of een team te kopieeren. Als je een team wilt kopieeren worden automatisch de kanalen van het team meegenomen. Tevens kan je de tabs, teaminstellingen, apps en leden mee kopieeren. 
Bij het aanmaken van een nieuw team heb je de mogelijkheid om het team prive te maken, hierdoor moeten leden echt toegevoegd worden. Een team openbaar te maken, waardoor leden zichzelf kunnen toevoegen of een hele-organisatie team op te richten waardoor iedereen binnen een organisatie automatisch wordt toegevoegd. Vervolgens voeg je de naam en beschrijving van het team toe en voeg je eventueel leden toe aan je team. 

Na het aanmaken van je team zie je de teamnaam terug met daaronder het kanaal Algemeen. Dit is je hoofdkanaal die iedereen binnen het team ziet. Een kanaal kan ook gebruikt worden als subteam, dit wordt gebruikt op momenten dat er maar een aantal leden van een team voor dit onderdeel in aanmerking komen. Binnen een project heb je vaak subprojecten die wel van toepassing zijn op het gehele project maar waar niet iedereen binnen het project lid van hoeft te zijn. Je kan hier dan een specifiek kanaal voor aanmaken waarin alleen de desbetreffende leden recht toe hebben. Door op de drie puntjes naar een team te klikken kan je kiezen voor de optie kanaal toevoegen. Geef het kanaal een naam en voeg de leden toe die hierin dienen te komen. Je kan kiezen om dit kanaal prive te maken zodat alleen zij het kanaal zullen zien en kunnen benaderen. Als je het kanaal op standaard houdt, is het toegankelijk voor iedereen binnen het team. 

Pen
>